خلاصه کتاب دانش خانواده پرسش محور کتاب پابه پای هم
این فایل خلاصه کتاب پابه پای هم خلاصه دانش خانواده و جمعیت پرسش محور از انتشارات معارف اسلامی است که به کوشش مجموعه استادانه تالیف شده است.
فایل خلاصه دانش خانواده پرسش محور به صورت اختصاصی تهیه گردیده است، خلاصه کتاب بر مدار امید شما دانشجویان عزیز را میتواند در کسب نمره عالی یاری نماید اما جایگزین اصلی کتاب نمی باشد! این فایل به شما کمک میکند که در درس دانش خانواده که در دانشگاه ها به صورت عمومی ارائه می شود نمره خوبی را کسب نمایید و معدل خود را بهبود بخشید.
250 نمونه سوال تستی کتاب پابه پای هم خلاصه دانش خانواده پرسش محور
ما در استادانه برای شما به صورت جداگانه 250 سوال تستی فصل به فصل کتاب پابه پای هم خلاصه دانش خانواده پرسش محور را برای امتحانات در نظر گرفته ایم.
برای خرید و دانلود نمونه سوالات تستی این درس اینجا کلیک کنید.
ویژگی های خلاصه کتاب پابه پای هم:
در خلاصه دانش خانواده پرسش محور:
- تایپ شده
- روان و گویا
- مناسب برای کسب نمره عالی
- به صورت فایل PDF و قابل دانلود
- دسترسی بی نهایت به فایلها
- تهیه شده از آخرین نسخه کتاب پابه پای هم دانش خانواده پرسش محور نگارش جمعی از نویسندگان
پرسش 1_ مگر ازدواج دو همجنس چه اشکالی دارد که در اسلام فقط به ازدواج توصیه شده است؟
پاسخ:
ابعاد ازدواج:
چیزی که موجب رشد یا سقوط انسان میشود، قرار گرفتن او در برابر تمایلات و کشش های مختلف و گاه متضادی است که وجود دارد.
زن و مرد با وجود آنکه از انسانیت و روح انسانی مشترکی برخورداند، تفاوت چشمگیری در علایق دارند و این تفاوت ها موجب میشود در کنار یکدیگر به تکامل برسند. تفاوت شکل امیال زن و مرد باعث میشود که تکامل به اوج خود برسد. قرار گرفتن دو انسان که با وجود تفاوت های ذاتی به یکدیگر گرایش دارند و مکمل یکدیگرند موجب رشد هر دو میشود.
ازدواج موجب مسئولیت پذیری زن و مرد میشود و زن و مرد با توجه به شرایط و ویژگی های خود مسئولیتی به عهده میگیرند. به لحاظ جسمی نیز واضح است که زن و مرد برای یکدیگر خلق شده اند.
ازدواج دو همجنس هم برخلاف نیازهای روحی و روانی انسان و هم بر خلاف نیازهای طبیعی و فیزیولوژیک است. همه موجودات عالم به صورت زوج آفریده شده اند و انسان نیز از این امر برکنار نیست.
در فرهنگ غربی ازدواج به ارضای تمایلات جنسی محدود شده است. ازدواج در اسلام امری مقدس است که مهمترین هدف آن تشکیل کانونی برای تربیت نسل آینده است. فلسفه لذت جنسی ادامه نسل بشر است. وجود دو عنصر پدر و مادر برای کودک ضروری است و در خانواده هایی که ازدواج همجنس با همجنس صورت گرفته است،ظلم بزرگی در حق کودکان روا داشته میشود.
پرسش 2_ اگر صیغه موجب فروپاشی خانواده ها میشود، پس چرا حکم آن برچیده نمیشود؟
پاسخ:
صیغه به عنوان یک مسکن برای مردانی که آمادگی ازدواج و پذیرش مسئولیت زندگی را ندارند یا زنانی که به هر دلیلی همسر خود را از دست داده اند در نظر گرفته شده است. بدون شک گسترش صیغه و ارتباط زنان و مردان متعدد در قالب روابط موقت خانواده را تهدید میکند و این هرگز دیدگاه اسلام نیست. چند نکته:
1_ اصلا چرا باید صیغه وجود داشته باشد؟
جواز ارتباط موقت در اسلام تنها به خاطر یک ضرورت است. نمیتوان رابطه بین زنان و مردان را به شکل کامل ممنوع کرد چراکه گاهی ضرورت پیش میآید. اسلام هم از این قاعده مستثنی نیست. اسلام مسلمانان را به ارتباط جنسی موقت تشویق نمیکند و مردان متاهل از این کار نهی شده اند. موضوع اسلام درباره ازدواج موقت موضع ترویجی نیست. پاداش فراوان برای صیغه در بعضی احادیث برای خنثی سازی توصیه هایی است که در دیگر ادیان برای روابط وجود دارد.
2_ حکم صیغه ریشه در چه پدیده هایی دارد؟
ارتباطات موقت و تنوع طلبی انسان ها ریشه در دو عامل دارد: عدم تشکیل خانواده و فضای تحریک آمیز جامعه. اگر نیازهای جنسی انسان در قالب ازدواج تامین نشود و از طرف دیگر فضای جامعه محرک باشد، ارتباط های این چنینی گریزناپذیر خواهند بود. بنابراین باب ازدواج موقت باید باز باشد؛ در این صورت اگر در جامعه ای عوامل تحریک از میان رفت، خود به خود این موضوع در جامعه گسترش نخواهد یافت.
3_ مرز صیغه و رابطه آزاد کجاست؟
اسلام حکم صیغه را بی حد و مرز و بی قاعده رها نکرده است. زن و مرد حتی اگر برای مدت کوتاهی باهم در ارتباط باشند، باید زن و شوهر باشند. مدت این عقد و شروط آن که بیان کننده وظایف و مسئولیت ها در این زندگی کوتاه مدت است برای طرفین روشن باشد. ولی در رابطه آزاد هیچ حد و مرزی تعیین نشده است.
پرسش 3_ با وجود این همه فشار معیشتی و اجتماعی بر شانه های مردم، چرا همچنان بر فرزندآوری تاکید میشود؟
پاسخ:
الف) نیاز به فرزند یک نیاز جدی است.
نیاز جنسی و عاطفی به همسر یک نیاز واقعی است که در هنگام مناسب در او شکل میگیرد. بالا رفتن سن انگیزه معاشرت با معشوق و حوصله فرزندآوری را کاهش میدهد. کودک موجودی پر انرژی و پر تحرک و کنجکاو است که رسیدگی فکری و جسمی عمیقی میطلبد و پدر و مادر در سنین جوانی میتوانند این بار را به دوش بکشند.
ب) بله، برخی مسائل فرهنگی ریشه اقتصادی دارد.
نمیتوان همه مشکلات را به گردن اقتصاد انداخت. از منظر اسلام باید در ازدواج آسان گیری داشت و از مخارج گران پرهیز کرد. پس از ازدواج نیز میتوان با کاهش توقعات و شروع یک زندگی ساده، موانع را از پیش برداشت. نباید برای اینکه نمیتوان یک زندگی ایده آل را شروع کرد اصل تشکیل آن را زیر سوال برد.
پ) اما همه مسائل فرهنگی ریشه اقتصادی ندارد.
برخی ارزشهای موهوم و غیر اقتصادی سبب کاهش تمایل به ازدواج میشوند. گاهی بعضی رفتارها در عرف مردم باکلاس تلقی میشود مانند ازدواج در سنین بالا یا نگه داری از حیوان خانگی به جای فرزند که ریشه این مسائل فرهنگی است و نه اقتصادی.
ت) فرزند شریک غم و شادی آینده است.
تعداد افراد خانواده در تقسیم کارها در موارد بحرانی و خوشی موثر است به خصوص زمانی که والدین پا به سن میگذارند. فرزندآوری میتواند یک سرمایه گذاری مطمئن برای سالهای پیش روی پدر و مادر باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.