توصیه به ترم اولی ها: آنچه که باید دانشجویان جدید الورود در مورد دانشگاه بدانند.

توصیه به ترم اولی ها: آنچه که باید دانشجویان جدید الورود در مورد دانشگاه بدانند.

ترم اولی ها یا دانشجویان جدید الورود گوش دهند و یا بخوانند.

مقدمه

سلام و عرض ادب خدمت شما همراهان سایت استادانه

در این مطلب قراره یکسری نکات و تجربه های مفید دانشجویی رو براتون توضیح بدیم که اگه ترم اولی هستین یا قراره ترم اولی بشین قطعا براتون خیلی مفید و کاربردیه، پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشین و خوشحال میشیم که این مطلب رو حتما برای دوستان و آشنایانتون که ترم اولی هستن یا قراره ترم اولی بشن بفرستین.

سایت آموزشی استادانه

در مورد سایت استادانه هم کمی براتون بگم که این سایت مجموعه ای از خلاصه کتاب و نمونه سوالات دروس عمومی و تخصصی داره که میتونه به شما در کسب نمره عالی خیلی کمک کنه، پس حتما سایت استادانه رو بررسی کنید.

ترم اولی ها

زمانی که این مطلب رو داریم آماده میکنیم 10 مهر 1402 است و هنوز نتایج دانشگاه اعلام نشده در صورتی که قبلا نتایج اواخر شهریور و کلاسها از اول مهر شروع میشد، اما مهم نیست، شاید کار ترم اولی ها کمی سخت بشه اما جا داره بهشون بابت ورود به دانشگاه تبریک بگیم و براشون آرزوی موفقیت کنیم.

شاید دوست داشتین یه رشته دیگه و یا یک دانشگاه دیگه ای قبول بشید اما الان مهم نیست چطور این دانشگاه و این رشته قبول شدی، مهم اینه که یک دلیل مجکم داشته باشید که این رشته رو ادامه بدی و این دانشگاه درس بخونی.

میدونم رشته های ریاضی دوست داشتن مهندسی برق، مکانیک و … قبول بشن، رشته های تجربی، پزشکی، دندان پزشکی و پرستاری پذیرش بگیرن و رشته های انسانی هم حقوق، روانشناسی و یا دبیر دانشگاه فرهنگیان.

اما به هر حال این دانشگاه و این رشته رو قبول شدین ولی ترم های اول میفهمی که این رشته و دانشگاه براتون مناسبه یا نه، پس نگران نباشید.

جا داره یک سوال ازتون بپرسم: چرا اومدی دانشگاه؟!

چرا اومدی دانشگاه؟

توصیه به ترم اولی ها: آنچه که باید دانشجویان جدید الورود

برای دختر خانمها اینکه شاید دوست داشتن یک محیط دیگه رو تجربه کنن یا اینکه یک شوهر خوب پیدا کنن! برای آقا پسرا شاید میخواستن از سربازی فرار کنن و یا دیرتر برن سربازی اما به هر حال الان دیگه مهم نیست چرا اومدی دانشگاه، مهم اینه که چرا میخوای ادامه دهید و چه چشم اندازی برای خودت داری؟

میدونم الان خیلی اشتیاق داری بیای دانشگاه و اینه چیز خوبیه و طبیعیه! این رو بدون که روزهای اول دانشگاه خیلی خسته میشی پس انرژی و انگیزه ت رو حفظ کن که بهت خوش بگذره.

تفاوت های مدرسه با دانشگاه

حالا که از مدرسه جدا شدی و قراره دانشجو بشی چندتا تفاوت اساسی مدرسه با دانشگاه داره:

1. مدرسه کوچیکه و تعداد دانش آموزها زیر 1000 نفره اما دانشگاه ها معمولا بالای 2000 نفر دانشجو دارن.

2. مدرسه یا دخترانه هستن یا پسرانه اما در دانشگاه ها دختر و پسرا با هم دیگه درس میخونن و این خوبه و باعث میشه تعاملات بیشتر بشه و روابط اجتماعی هم پسر هم دختر بهبود پیدا کنه.

3. مدرسه ها معمولا تا بعد از ظهر کلاس داشتن اما در دانشگاه ممکنه شما تا عصر و حتی شب کلاس داشته باشید.

4. در دانشگاه، معلم همان استاد شماست که کلیات درس رو به شما یاد میده و دیگه مثل مدرسه قرار نیست بیشتر درس رو براتون توضیح بده و اینکه در دانشگاه معمولا خبری از نمره های 20 و 19 نیست!

ورود به دانشگاه

گذشته از اینگه مدرسه چی بود و دانشگاه چی هست بریم سراغ ورود به دانشگاه و اینکه چه نکاتی رو باید در ورود به دانشگاه رعایت کنیم؟ اگر ترم اولی شده باشی پس رفتی دانشگاه و کارهای ثبت نامت رو انجام دادی و خوابگاهت رو گرفتی و یا برنامه کلاسی هم داری اما هنوز ترم اولی نشدی به این نکات توجه کن:

  • وقتی نتایج اعلام شد و مشخص شد که کدوم دانشگاه قبول شدی، برو و سایت دانشگاه رو چک کن که ثبت نامت کی شروع میشه، بعضی از دانشگاه ها بر اساس حرف اول نام خانوادگی ثبت نام رو زمانبندی کردن.
  • وقتی مشخص شد که کی باید بری برای ثبت نام، مدارک مورد نیاز برای ثبت نام رو آماده کن، مثل تاییدیه تحصیلی، تاییدیه کد پستی، پرونده مدرسه که ریز نمرات و مدرک دیپلمت داخلش هست و هر چی که داخل اطلاعیه دانشگاه ذکر شده.
  • وقتی رفتی برای دانشگاه، اگه محل سکونت شما شهر دیگه ایه باید حتما برای خوابگاه اقدام کنی، معمولا دانشجوهای روزانه خوابگاه بهشون تعلق میگیره و دانشجوهای شبانه باید برن خوابگاه های خودگردان یا خونه مشترک با بقیه دانشجوها بگیرن.
  • بعد از اتمام ثبت، خودِ دانشگاه براتون انتخاب واحد میکنه و شما با نام کاربری و رمز عبور سیستم (معمولا سیستم گلستان) میتونین داخل سیستم دانشگاه برنامه کلاسیتون رو مشاهده کنید.

شروع کلاسها

روزهای اول کلاسها واقعا خسته کننده است، اینکه از صبح تا شب ممکنه کلاس باشی و نهار و شام رو دانشگاه بخوری، اشکالی نداره این تازه اولِ راهه! نکاتی که باید در نظر بگیری:

  • برنامه زندگیت دست خودته و دیگه باید خودت تصمیم بگیری کِی چه کاری رو انجام بدی.
  • موقع کلاس حتما گوشی موبایلت رو سایلنت کن، نیاز نیست اون رو خاموش کنی.
  • از ترم بالایی ها حراسی نداشته باش، باهاشون رفیق شو و از تجربه اونها استفاده کن.
  • نیاز نیست برای بیرون رفتن از کلاس از استاد اجازه بگیری، راحت میتونی بری بیرون و زود برگردی.

نحوه تدریس در دانشگاه

نکاتی که در مورد نحوه تدریس اساتید باید درنظر بگیری:

  • هر درسی ممکنه منابع مختلفی داشته باشه از کتابهای متعدد از 300 صفحه تا 1000 صفحه! یا شاید جزوه و خلاصه درس، اما نگران نباشید جزوه ای که در کلاس مینویسید یا دوستانتون آماده میکنن خیلی کاربردیه.
  • اگه بتونی درس هر روز رو همون روز یا همون هفته بخونی خیلی جلو میوفتی و دیگه موقع امتحانات خیلی راحتی.
  • در دانشگاه برای هر درسی ممکنه میان ترم، کوییز و پایان ترم داشته باشید که معمولا بارم درس بینشون تقسیم بشه مثلا میان ترم 5 نمره و کوییز کلاسی 3 نمره و 12 نمره هم پایان ترم که این خیلی خوبه و فشار درس رو برای شما کم میکنه.
  • البته کار کلاسی و حضور و غیاب هم در نمره پایانی تاثیر داره و اینکه ارائه کلاسی یا کنفرانس درسی هم نمره خوبی در بارم داره.
  • درس رو به اندازه خودش جدی بگیرید و تمام وقت تون رو نیاز نیست به درس اختصاص بدین، کافیه به اندازه کافی براش وقت بگذارین و باقی وقت رو برای کارهای ضروری و … صرف کنید.

ادامه تحصیل در دانشگاه

نکاتی که باید تا اتمام درس تون در دانشگاه باید توجه کنین:

  • اکثر درسهای ترم اول، پایه هستن و پیش نیاز درسهایی هستن که در ترم های آینده داری؛ پس حتما تمام تلاشت برای پاس شدن اونها انجام بده تا بتونی سر موقع و در 8 ترم درست رو تموم کنی.
  • اینو همیشه به خاطر داشته باش که ارزش دانشگاه به درس و کلاسش نیست، به ارتباطات و دوستانی است که پیدا میکنین.
  • برای درس، تفریح و کارهای دیگه حتما برنامه ریزی داشته باشید تا بتونین بیشترین لذت رو از این دوران ببرید، از فشار کنکور رها شدی و راحت میتونی برای خودت تصمیم بگیری.
  • با اعتماد به نفس باش، همه ترم اولی ها مثل هم هستن و همه ممکنه سوتی بدن! مهم نیست چون ترم اوله و بعدا متوجه میشی چه خاطرات خوشی داشت ترم اول.

چالشهای دانشگاه

چالشهایی که ممکنه در این دوران باهاش مواجه بشی:

  • ممکنه دچار، افسردگی، ناراحتی، دلتنگی و عشق و عاشقی بشی! حواست به خودت باشه راحت از پس این مشکلات برمیای!
  • ممکنه دچار بی پولی و مشکلات مالی بشی! اما اگه به فکر کار باشی کم کم کار پیدا میکنی و به لحاظ مالی استقلال پیدا خواهی کرد.
  • ثبات قدم داشته باشید، سعی کنین هر کاری رو در زمان و مکان درست و به وقتش انجام بدین که از گرفتاری های تاخیر در اقدام خلاص بشین.
  • اینو بدونین که خیلی زود دیر میشه پس طبق برنامه پیش برین و درسها رو به موقع بخونین.

یک جمله طلایی بعنوان نکته آخر و اینکه اینو بدونین که

“بین کسی که دانشگاه رفته و دانشگاه نرفته خیلی تفاوته، ارزش دانشگاه ها به درسهاش نیست، به روابط و رفقایی است که پیدا میکنین و کارهایی است که غیر از درس انجام میدین پس درس رو به اندازه خودش جدی بگیر مهم نیست 19 بگیری یا 20، مهم اینه که وقتی از دانشگاه فارغ التحصیل میشی چیزی یادگرفته باشی.”

نوشته قبلی

نمونه سوالات اندیشه اسلامی 2 جمعی از نویسندگان جدید همراه با پاسخنامه

نوشته بعدی

نمونه سوالات اندیشه اسلامی 2 جمعی از نویسندگان جدید همراه با پاسخنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری